ELE

Σας καλωσορίζουμε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε το οποίο εδρεύει στην Πάτρα και στεγάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή Κουκούλι στη δυτική πλευρά της πόλης. (περισσότερα)

Νέο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ).

Ανάμεσα στις επιλογές οι οποίες προσφέρονται στους φοιτητές και οι οποίες έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών τους, το ίδρυμα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος Lifelong Learning Programme (L.L.P.), στο οποίο συμμετέχει το ίδρυμα, είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσω διακρατικών συνεργασιών. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια των προγραμμάτων Socrates και Leonardo Da Vinci και μέσα από το υποπρόγραμμα Erasmus προσφέρει τη δυνατότητα και την οικονομική ενίσχυση για σπουδές και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό.

Το ίδρυμα μέσω του L.L.P./Erasmus και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) προσφέρει στους φοιτητές του την ευκαιρία για τη εκπόνηση μέρους των σπουδών τους σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο των γνώσεων και των εμπειριών τους και να διευρύνουν τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς ορίζοντές τους.

Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα ή/και να πραγματοποιήσει την πτυχιακή του εργασία στο ίδρυμα υποδοχής. Για τον σκοπό αυτό λαμβάνει υποτροφία, η διάρκεια της οποίας μπορεί να είναι από τρείς έως δώδεκα μήνες.

Με την εισαγωγή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (E.C.T.S.) δεν απαιτείται ο φοιτητής να εξετασθεί σε αντίστοιχα μαθήματα του τμήματος εφόσον έχει παρακολουθήσει επιτυχώς αντίστοιχα ισοδύναμα μαθήματα του ιδρύματος του εξωτερικού.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου έτους σπουδών και η επαρκής γνώση της γλώσσας διδασκαλίας του ιδρύματος υποδοχής.

Οι φοιτητές μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή επιχείρηση άλλης Ευρωπαϊκή χώρας με διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες.

Ο κατάλογος των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων είναι διαθέσιμος από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα: www. teipat.gr/drastiriotites/docs/unilist.doc.

Για περισσότερες και ειδικές πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα Erasmus, οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων (κ. Γ. Ιγγλέσης, τηλ. 2610 643060, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), στον υπεύθυνο του τμήματος για το πρόγραμμα κ. Δ. Καρέλη, Επίκουρο καθηγητή και στις ιστοσελίδες:

www.iky.gr/IKY/content/gr/socrates/erasmus/od_erasmus.pdf και

ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/erasmus_en.htm.

Νέο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

logoOpenSans1

 

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης

adiplogo

Το τμήμα αξιολογήθηκε από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.). Σχετική έκθεση αξιολόγησης

GRNet

grnetlogo

Η ΕΔΕΤ Α.Ε. (GRNet) έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας.

 

 

Δίοδος (GRNet)

diodos

Μπες στο Δίοδος και απόκτησε μόνιμη ADSL ή και ασύρματη σύνδεση“always on” από το σπίτι σου με το ελάχιστο κόστος για όλη τη διάρκεια των σπουδών σου.

Εύδοξος (GRNet)

eudo3os1

Ο Εύδοξος είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση & ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των φοιτητών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της επικράτειας.

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα

mobile-internet

Από τις 24/09/2012 οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας. <περισσότερα>

~ Ωκεανός (GRNet)

okeanos

Ο  ~ Ωκεανός είναι η υπηρεσία cloud του GRNet για την ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Με τον ~ Ωκεανός έχετε το δικό σας Εικονικό Μηχάνημα και Χώρο Αποθήκευσης.

Άτλας (GRNet)

atlas

Ο Άτλας είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης (ΠΑ) με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας.

Department of Electrical Engineering T.E., TEI of Western Greece